Hoppa till navigeringen

Tävlingsrutiner

Information ang. rutiner vid tävlingar och tävlingsanmälningar

 

Anmälan till Utmanartävlingar.

Görs av tränare enligt regelverket för tävlingsformen. Meddelas till resp. simmare innan tävlingen. Viktigt att föräldrar/simmare meddelar resp. tränare om man inte kommer att kunna delta.

Anmälan till externa/inbjudningstävlingar.

Respektive simmare/föräldrar kontaktas via e-post av tränare för gruppen alt. från kansliet med förfrågan om man vill anmäla sig till tävlingen och i så fall på vilka grenar. Om man har svårigheter att avgöra vilka grenar som är lämpligt att simma, kontaktas gruppens tränare.

Det kan förekomma att arrangerande klubb får för många anmälningar till en tävling och då behöver ta bort en del av de anmälda starterna. De som tas bort är de som har de sämsta anmälningstiderna i resp. gren. Ca en vecka före tävling brukar vi få information om detta drabbar någon av våra simmare, vi meddelar då de berörda snarast.

Serie-sim.

Laget tas ut av chefstränaren och meddelas i god tid innan till uttagna simmare. Utgångspunkten för uttagningen är att bästa lag, dvs. det lag som kan samla mest poäng till klubben, ska tävla.

Föräldradeltagande på tävlingar.

Föräldrar som kommer till tävlingar för att titta på, ombeds befinna sig på åskådarläktaren, inte på bassängkanten tillsammans med klubbens simmare och tränare. Detta för att ansvarig tränare ska kunna koncentrera sig på samtliga simmare och för att simmarna ska få möjlighet att fokusera på tävlingen i lugn och ro.

Klubben vill gärna att så många föräldrar som möjligt ska sitta i publiken och heja på klubbens simmare.

Vid sjukdom eller annan frånvaro.

När en tävlande simmare blir sjuk eller av annan anledning inte kan delta ska detta anmälas snarast till ansvarig tränare för tävlingen, alt. om det är innan tävlings PM finns tillgängligt, till gruppens tränare.

Samtliga simmare ska anmäla sig närvarande till ansvarig tränare på tävlingen senast 15 minuter innan insimningen börjar. Det gäller även om simmaren tävlar i slutet av tävlingspasset eller enbart deltar i lagkapp. I det fall man blir försenad , ska man meddela detta per telefon.
Om detta inte sker kommer tränaren att stryka simmaren från grenarna på det passet.

En följd av att göra strykningar till tävlingen för sent, dvs. senare än en timme innan tävlingspasset startar, kan innebära höga straffavgifter för klubben.

 

Av B Svensson

 

Av Niklas Rajamäkinr@turebergsim.nu